Konya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2430.8
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63717.06$

Güvenilir liman şaşırtmadı

Güvenilir liman şaşırtmadı
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonunda da hareketlilik yaşanıyor

Altın piyasasındaki dalgalanmalar, nişan ve düğün hazırlıkları yapan çiftler üzerinde maliyet baskısı oluşturuyor. Son dönemde altının ons fiyatında yaşanan artışlar, takıların yanı sıra düğün masraflarını da etkileyerek çiftlerin bütçelerini zorluyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş, nişan ve düğün sezonuna giren çiftleri ise endişelendiriyor.

Yatırımını altından yana yapmak isteyen vatandaşların ise güvenilir limanı olan yatırım aracı alıcısını 2024 yılında da şaşırtmadı. 2024 yılının altın yılı olacağına dikkati çeken Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

TALEP YÜKSELDİ

Yusuf Yaşar, “Bahar mevsiminin gelmesiyle hem tabiatta hem insanlarda bir uyanış başladı. Bahar aylarında nişan ve düğünler gündeme geliyor. Nişan yapanlar arkasından düğün alışverişi telaşına düşüyor. Altın fiyatı da bu durumda artış gösteriyor. Yatırımcılar artışla beraber altına yöneldi. Dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlar da altın talebini, ons fiyatlarını yükseltti. Fiyatların önümüzdeki günlerde de yükselmesi bekleniyor. Altın fiyatının düşme durumu da akılları kurcalıyor. Dünyada yaşanan olaylarda bir yumuşama olmasıyla düşme durumu yaşanabilir. Bunun üzerine de hemen yatırım olarak altın almak gerekiyor” diye konuştu.

KARA GÜN DOSTU

“Altına talebin bu yıl yoğun olacağını gözlemiyoruz” diyen Başkan Yaşar, “Fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorum. 2024 altın yılı olacak. Haziran-temmuz ayında ise Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indirimine geçmesi bekleniyor. Bu ayrıca altının yükselmesi için bir tetikleme olabilir. Altın hem güvenilir liman hem de kara gün dostu. Ev veya araba almak isteyen vatandaşların altın imdadına yetişiyor. 2023 yılında altının getirisi piyasaya yüzde yüz oldu. Bu yıl da ciddi rakamlar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEYREK 4680 TL

Yaşar, “Dünyada altının onsu 2 bin 371 dolar şu anda yılbaşından önce bu durum bin 900 dolar seviyelerinde idi. Çeyrek altın; 4 bin 680, yarım altın; 9 bin 360, cumhuriyeti de 18 bin 710 TL’ye satıyoruz. Altının şöyle de bir özelliği var; dolar yükseldikçe altının fiyatı yükseliyor. Dolar ve ons yükselirse altında iki kat yükseliş görülüyor. Her türlü altında yükseliş yaşanıyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Hamide YILDIRIM


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!